Aircoservice

U kunt bij ons terecht voor het controleren, vullen en repareren van uw aircosysteem.  

Airco Controle
Om uw aircosyssteem optimaal te laten functioneren is het van belang dat deze wordt gecontroleerd. Dit dient te gebeuren indien het systeem een verslechterde werking heeft, bijvoorbeeld het minder goed koud worden. Het is aan te bevelen iedere twee jaar een controle uit te voeren, dit omdat dan ook de olie in het systeem ververst wordt. Dit komt de levensduur van de compressor ten goede.  

Bij een Airco controle controleren wij op de volgende punten:

Controle koudemiddel
Door de airco geheel leeg te trekken, kunnen wij bepalen hoeveel koudemiddel er uit het systeem komt, en hoeveel er eventueel verloren is gegaan. Geven de druksensoren aan dat er te weinig druk in het systeem zit, dan schakelt de airco uit. Dit voorkomt dat het systeem beschadigd. Als de airco niet koud wordt of niet ingeschakeld, wil dit dus niet zeggen dat de airco kapot is.

Controle Olie
Door het aircosysteem geheel onder vacuüm te houden, kunnen wij ook alle olie uit het systeem trekken. Dit is zeer belangrijk omdat het de smering is van je compressor. Ook trekken wij hierbij al het vocht uit het systeem. Als het vocht in de compressor samen gaat met de olie, gaat dit schuimen en krijgt de compressor een slechte smering waardoor de compressor een verkorte levensduur krijgt. Met onze apparatuur kunnen wij precies zien wat er uit het systeem komt, en hoeveel er precies in het systeem moet.

Controle UV
UV is niet belangrijk voor de werking van het systeem, maar helpt de lekkage te vinden, door de gele opvallende kleur. Op deze manier is het traceren van een lekkage snel gedaan.

Controle Vacuüm
Tijdens de controle wordt het aircosysteem 20 minuten onder vacuüm gehouden. Als het systeem na 20 minuten nog steeds geheel onder vacuüm staat, is het systeem lekdicht en zijn er geen lekkages in het systeem. Op het moment dat de vacuüm afneemt, is er een lekkage aanwezig. Wij kunnen dan het systeem onder druk zetten, om de lekkage vervolgens op te sporen. 

Wat te doen als uw aircosysteem stinkt
Als uw airco stinkt, wil dit eigenlijk zeggen dat er schimmel op de verdamper zit. Doordat de verdamper vochtig is, is dit een goede voedingsbodem voor schimmel. Dit kan veroorzaakt worden door een slechte waterafvoer, of een verstopte afvoer. Wij proberen dit op te lossen door het vervangen van het interieurfilter en een schimmeldodende schuim in de luchtkanalen van de airco te spuiten. Hierdoor wordt de verdamper omringd door het schuim en zal een reinigende werking hebben. Het is mogelijk dat dit vaker nodig is. Indien de waterafvoer verstopt is, kunnen wij deze reinigen.   

Airco Service
Wilt u een aircocheck, neem dan contact met ons op.

  • De kosten voor het leeghalen en vervolgens vullen van uw airco kost standaard €45,- De kosten voor de hoeveelheid gas die nodig is voor uw systeem komen hier nog bij.
  • Een geurbehandeling kost € 29,50
Airco controle bij Autobedrijf D. Spek