Walnut blasting

Motoren met directe injectie zoals onder andere de TFSI motoren (VAG), de THP motoren (PSA), en de BMW motoren (N- motoren na 2008) kunnen last krijgen van een koolstof afzetting op de inlaatkleppen. Dit wordt ook wel "carbon build up" genoemd. Dit gebeurd doordat de kleppen niet meer “schoon gespoten” worden door de injectoren aangezien deze direct in de cilinder inspuiten. Wanneer een motor hier last van heeft kunnen misfires ontstaan, wat betekent dat de motor onregelmatig en slecht gaat lopen, wat zorgt voor vermogensverlies. Wat er feitelijk gebeurd is dat de inlaat langzaam dichtkoolt waardoor er minder zuurstof de motor in kan.

inlaat walnut blasting before and after.jpg

Wij bij Autobedrijf D.Spek zijn hebben als oplossing de "walnut blasting behandeling". Door deze techniek toe te passen zorgen we ervoor dat het inlaat traject weer vrij van koolafzetting wordt gemaakt. Door middel van een walnoot granulaat stralen wij de inlaatkleppen weer schoon en daarmee zorgen we ervoor dat de motor weer optimaal kan presteren. Wij gebruiken een walnootgranulaat omdat dit zacht genoeg is zodat er geen schade aan de motor kan ontstaan, maar hard genoeg is om de koolafzetting te verwijderen.
Wij hanteren deze manier van inlaat reinigen omdat het minder milieubelastend is dan het “chemisch reinigen”. Hierbij spuit men een chemisch goedje in het inlaat traject terwijl de motor 2500 toeren draait. Hierdoor worden veel schadelijke stoffen uitgestoten en is er kans op schade aan de katalysator.

 

Na onze behandeling is uw inlaat volledig vrij van de koolafzetting. De koolafzetting kan echter wel langzaam terugkeren, op dezelfde manier waarop het er in de eerste plaats is gekomen. Dit kan uiteraard opnieuw door ons gereinigd worden als het weer nodig is.
U kunt ons vrijblijvend bellen of een e-mail sturen voor een prijsopgave, of u maakt meteen een afspraak, zodat uw inlaat weer helemaal schoon is en uw motor weer voldoende zuurstof krijgt.

Telefoon: 0180-681350
E-mailadres: werkplaats@autobedrijfdspek.nl